Elnyert GINOP-2.1.8-17-2018-02802 pályázat

 

A kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Szaunaházak és szaunák gyártásának bevezetése a GROSKA Kft-nél

A projekt azonosítószáma:

GINOP-2.1.8-17-2018-02802

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

10 000 000.- HUF

Támogatás aránya:

27,472527 %

Támogatási döntés dátuma:

2019.01.10

Forrás:

ESBA

Ország:

Magyarország

Projekt befejezésének dátuma:

2019.07.08.

Uniós társfinanszírozási ráta:

50,000000 -ESBA

Projekt összköltség:

36 400 000 .- HUF

 

A projekt tartalma:

A nyíregyházi székhelyű GROSKA Kft 2019. január 10-én 10 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás technikai innovációjának megvalósítására. A 36,40 millió forint összköltséggel megvalósuló beruházás keretében a cég gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges korszerű faipari megmunkáló gépek beszerzésére került sor.

 

Társaságunk célkitűzése a 2019-es évben: kül- és beltéri szaunák és infrakabinok gyártása. Korábban ilyen vagy ehhez hasonló termékek gyártásával nem foglalkoztunk. Az utóbbi évek már jelezték a gazdasági szereplőknek, hogy csak modern automata gépparkkal lehet termelékeny munkát végezni, és ez mára már egy megkérdőjelezhetetlen tény. Habár terveinkben egyedi felmérés alapján egyedi igényeknek megfelelő szaunák gyártását tervezzük, de ebben a szegmensben sem elhanyagolható a gyártásra szánt idő, valamint a késztermék minősége. Minőségi termék gyártása csak minőségi gépeken végezhető, ez már többször igazolt tény. A termelékenység csak innovatív gépen lehetséges. Ez a faiparban a követkőzeket jelenti: a felmérést követően a rajzok, gyártási utasítások digitális formában való létrejöttét, annak könnyű módosítását és pontosságát. Ezen rajzi eszközökkel jelenleg is rendelkezik társaságunk. A szükséges gépek beszerzése előtt figyelembe kell venni az egyediséget és a pontosságot. Tehát a választásnál fő szempont a gyors átállási idő, amelyre a Profiset EP60 tökéletesen alkalmas. A gép fő erőssége a SET-UP rendszer, ami az EASY PLUS PLC vezérléssel zéró idő alatt tud átállni egyik alkatrészről a másikra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy szauna összes alkatrésze, beleértve a lambériát, padlécet, lábrácsot, ülőfelületeket is, egy előtolással elkészülnek, és ami fontos, nincs hibás gyártás, köszönhetően az előre eltárolható adatbázisból kinyert adatoknak. A gépkezelőnek csak annyi dolga van, hogy kikeresi a kívánt alkatrész nevét, azt kiválasztja és a gép már be is állt a kívánt méretre. Enélkül a gép nélkül komolyan gondolni a hatékony gyártást nem lehet.

Az SI 400 EP CLASS szükséges az alktrészek hosszméreteinek kialakítására, valamint alkalmas nagy panelek szabására, méretre alakítására. Ez azért fontos, mert a szaunák így lapraszerelt kivitelben kerülnének ki az üzemből, a helyszínen csak az oldalak összeépítése, padléc elhelyezése, kiegészítők felszerelése történne. Pontosan és szögben csak digitálisan vezérelt egységekkel lehet ezt a munkafolyamatot elvégezni.

Mivel társaságunk már korábban nyitott a belsőépítészeti kivitelezés irányába, ott is minőségi, magas árfekvésű szegmensben igyekszik tevékenykedni. Kézenfekvő ezen réteg egy új termékkel való kiszolgálása.

Célterületünk soha nem volt a tömeggyártásban előállított silány és olcsó termékek gyártása. Mindig igyekeztünk magas minőséget előállítani, melyet próbálunk egyre hatékonyabban gyártani. Utóbbi években is voltak és vannak is technológiai fejlesztéseink. Ezen pályázat keretében igyekszünk egy új terméket hatékonyan gyártani. Hiszünk benne, hogy a hatékonyság hozza a termelékenységet, ami a profit növekedésével jár.