Kezdőlap » Sajtószoba

Részvétel a "Foglalkoztatási Együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében" című projektben, mely a foglalkoztatást segíti elő

A most 28 taggal megalakult Paktumszervezet továbbra is várja a csatlakozni kívánó önkormányzatokat, munkáltatókat és egyéb foglalkoztatási partnereket. Az Együttműködési Megállapodás aláírásával a szervezetek elfogadták az Irányító Csoport összetételét, amelybe a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Elnöke felkérésére a Kedvezményezett mellett bekerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iparkamara, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, Mátészalka Város Önkormányzata, valamint a Groska és Lányai Kft. Mandátumuk 1 évre szól. A program zárásaként elfogadták a projekt megvalósíthatósági tanulmányát, amely alapján hamarosan elkészül Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Foglalkoztatási Stratégiája. 

Forrás: Sajtóközlemény - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Honlapja


Alagi István, a Groska Kft. ügyvezetője vizsgáztatott asztalos mestereket

A Facebook galéria megnyitásához kattintson ide.


A kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Asztalosipari gépek beszerzése

A projekt azonosítószáma:

GINOP-1.2.2-16-2017-00457

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

11 900 000 .- HUF

Támogatás aránya:

50 %

Támogatási döntés dátuma:

2017.06.30

Forrás:

ERFA

Ország:

Magyarország

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.11.30.

Uniós társfinanszírozási ráta:

50 - ERFA

Projekt összköltség:

23 800 000 .- HUF

 

A projekt tartalma:

A nyíregyházi székhelyű GROSKA Kft 2017. június 30-án 11,90 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás gépparkjának a fejlesztésére.

 

 

A 23,8 millió forint összköltséggel megvalósult beruházás keretében a cég gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges korszerű faipari megmunkáló gépek és az azokat kiszolgáló berendezések beszerzésére került sor.

A Groska és Lányai kft 2000. nov. 28-án kezdte meg működését Nyíregyházán. A társaság alapításakor és az eltelt időben is 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik.

Árbevételünk jelentős része egyedi nyílászárók gyártásából és azok értékesítésből származik. Jelentős azoknak a megrendeléseknek az aránya, ahol műemléki oltalom alatt álló épületek felújítása során a beruházó nyílászárókat is cserél. Az egyedi, műemlék jellegű nyílászárók gyártása magasabb élőmunkát, kifinomultabb technológiai rendszert igényel. Társaságunk az elmúlt években elérte kapacitása maximumát. Sajnos több olyan megrendelést is elvesztettünk, amit kapacitás hiányában csak nagyon hosszú határidővel tudtunk volna vállalni. A piac rövidebb határidőre támaszt igényt. Jelenleg 8-10 hetes vállalási határidővel tudunk dolgozni. Célunk ezen határidő 4-6 hétre való csökkentése, amivel a vevőkörünk megelégedettségét kívánjuk növelni. A rövidebb határidővel, a kapacitás bővülésével a meglévő humán erőforrás tehermentesítését, a projektek gyorsabb átfutását, ezzel kedvezőbb határidők vállalását szeretnénk elérni, ami további fejlesztéseket és munkaerő igényt generál közép és hosszú távon is. Nagyon fontos az eddigi magas színvonalú termékeink minőségének, és időtállóságának további növelése. Az új technológiával minőségi javulás történik, és magasabb árfekvésű termék állítható elő. Funkcióját tekintve mindenféleképpen az a cél, hogy egy 21. századi elvárásoknak is megfelelő, modern minőségi terméket előállító, hosszú távon is jól prosperáló üzemet tudjunk megteremteni. Az új gépekkel jelentős technológia fejlődést érünk el.

A projekt eredményeképpen az alábbi gépek és berendezések beszerzése és üzembe helyezése valósul meg:

1 db Sandya 300 RCS kontakt csiszológép

1 db Festool Conturo íves élzárógép vákuumkészlettel

1 db NOVA SI 400 lapszabászgép

1 db NOVA TI 105 asztalos marógép

1 db STARTECH/27 sorozatfúró gép

2 db Extract DOU por és forgácselszívó berendezés

1 db CUBE SD1010 csavarkompresszorok

1 db VB Special membránprés

 

 

A megrendelések szélesebb köre árbevételt és üzemi nyereség növekedést eredményez. A projekten belül beszerzett faipari gépek növelik versenyképességünket a piacon, megteremtik a munkavállalók biztonságos munkavégzését, és segít áthidalni a szakképzett munkaerő hiányából eredő nehézségeket.


A kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Új CNC technológia bevezetése és épület bővítése a GROSKA Kft-nél

A projekt azonosítószáma:

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00124

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-1.2.3-8-3-4-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

41 357 607 .- HUF

Támogatás aránya:

30 %

Támogatási döntés dátuma:

2017.12.21

Forrás:

ERFA

Ország:

Magyarország

Projekt tervezett befejezésének tervezett dátuma:

2019.02.28.

Uniós társfinanszírozási ráta:

29,999999 - ERFA

Projekt összköltség:

137 858 693 .- HUF

 

A projekt tartalma:

A nyíregyházi székhelyű GROSKA Kft 2017. december 22-én 41,36 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás gépparkjának a fejlesztésére, valamint épület bővítésre.

A 137,86 millió forint összköltséggel megvalósult beruházás keretében a cég gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges korszerű faipari megmunkáló gépek beszerzésére került sor, valamint a gyártói rész növelésére.

 

A Groska és Lányai kft 2000. nov. 28-án kezdte meg működését Nyíregyházán. A társaság alapításakor és az eltelt időben is 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik.

 

A fejlesztés két fő részre különíthető el: gépbeszerzés és a gyártói rész növelése. Jelenleg egy 360 nm-es üzemcsarnokban folyik a gyártás, amely magában foglalja az irodai és szociális részt is. A bővítés során 1 db új iroda és irattár kerülne kialakításra, valamint elkülönített festőműhely és veszélyes anyag tároló az üzemen belül. A gépbeszerzés kapcsán 2 db új gép a hozzá kapcsolódó szoftveres háttérrel kerül beszerzésre.

 

Az üzembővítés kapcsán fontos szerepet kapott a gyártói tér növelése, figyelembe véve az új technológiát. Ezért született meg az a terv, hogy az alapanyag tárolása és annak az üzembe történő táplálása a műhely hátsó részénél történjen. Itt a különböző megmunkálások után a középen elhelyezett festő részlegbe kerül a már félkész termék. Felületkezelést követően az összeszerelőben nyeri el végső formáját a késztermék. Fő szempont volt, hogy az iroda rész csendesebb legyen, valamint az ügyfeleknek úgy tudjuk megmutatni a gyártórészt, hogy ott a számukra legérdekesebb és legveszélytelenebb rész közvetlenül az irodai részből elérhető legyen. Fontos változás a festőműhely melletti közlekedő kialakítása, mellyel zavartalanná tennénk ezen folyamatot. Fontos szempont még a két raktár kialakítása, melyekből az egyik a vasalat és segédanyagok tárolását szolgálja, míg a másik a festéshez szükséges vegyi anyagok megfelelő elhelyezésére szolgál. Megnövekedett megrendeléseinkkel párhuzamosan szükségünk van új irattár építésére is. Az irattár a megnövekedett papírforgalmat hivatott átláthatóbbá tenni, mivel 2016.január 1-től a könyvelés is helyben történik. Az új iroda egyben tárgyaló funkciót is betölt. Jelenleg 3 fő dolgozik egy irodában. Új gépek beüzemelése és a kapacitás bővítése nem lehetséges a gyártási tér növelése nélkül. A projekt másik alappillére a CNC technológia bevezetése a gyártási folyamatba. SCM Olimpic K360: a piacon elérhető gépek közül számunkra ideális választás azon szempontból, hogy csak olyan berendezést szeretnénk üzembe állítani, ami rendelkezik előmaró egységgel, valamint alkalmas végkerekítésre is. A megnövekedett bútoros megrendeléseinket csak egy ilyen géppel tudjuk megfelelően kiszolgálni. A Morbidelli CNC : a multi cégekkel csak ilyen berendezés birtokában lehet felvenni a versenyt. A gép a jelenleg elérhető technológiai fejlesztések mindegyikét tartalmazza. Egy teljesen automata CNC vezérelt gépről van szó, amely vákumpapucsai, valamint a csipeszek

 

segítségével alkalmas nyílászáró gyártásra, legyen az íves vagy egyenes, valamint bútorok gyártására egyaránt. Az új technológia bevezetésével a főbb szerkezeti megmunkálásokat tudják elvégezni nagyon pontosan és gyorsan. A fejlesztéshez kapcsolódóan elkészültek az építész tervek, valamint a gépbeszállítókkal pontosításra kerültek az eszközök specifikációi. Az épület tervezésénél figyelembe vettük a hatékonyságot, ügyelve a szakhatósági előírásoknak való megfelelésnek. A gépek kiválasztásánál csak CE normával rendelkező, biztonságos munkavégzésre alkalmas megmunkálóközpontok kerülnek telepítésre


Kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Gyakornokok foglalkoztatása a GROSKA Kft-nél

A projekt azonosítószáma:

GINOP-5.2.4-16-2017-01939

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

6 113 655 .- HUF

Támogatás aránya:

100 %

Támogatási döntés dátuma:

2017.11.14

Forrás:

ESZA

Projekt befejezésének dátuma:

2018.07.21.

 

 

A Groska és Lányai kft 2000. nov. 28-án kezdte meg működését Nyíregyházán. A társaság alapításakor és az eltelt időben is 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik. Terveink között szerepel a cég nagyfokú fejlesztése, CNC vezérelt és kiszolgáló gépek beszerzése, valamint a jelenlegi csarnok alapterületének növelése. A fejlesztés kapcsán termelési kapacitásunk is jelentősen nőne, ehhez azonban további szakemberekre is szükségünk van. A Kft a kezdetektől asztalos-ipari termékek gyártásával foglalkozik, amelyen belül az épületasztalos-ipar a jelentős az utóbbi években. Az alkalmozattak a cég profiljának megfelelően asztalos végzettséggel rendelkeznek. 2014 évben az alkalmazottak létszáma 12 fő volt, 2016-ra azonban ez minden ellenkező irányú törekvésünk ellenére 10 főre csökkent. A képzett szakemberek hiánya Társaságunk működését negatívan befolyásolja, ezért is született meg az igény „saját” szakemberek kinevelésére a cégen

 

 

belül. Ennek érdekében évek óta együttműködünk szakképző iskolával, tanulókat képzünk. A tanulók képzésével a cégen belül két mesterlevéllel rendelkező kolléga is foglalkozik, mindketten bútor- és épületasztalos mesteri oklevéllel is rendelkeznek. A mesteri fokozat megszerzése is azon törekvésünket szolgálja, hogy megfelelően tudjunk foglalkozni az új szakemberek kinevelésével. A projekt keretében 3, technikusi képesítéssel rendelkező asztalos gyakornokot tervezünk foglalkoztatni. OKJ-s számuk: 54-543-01 faipari technikus. A nyílászárók gyártása mellett az utóbbi időben előtérbe került a bútorasztalos ipari termékek gyártása is, így a gyakornokok mindkét területen széles körű szakmai tapasztalatot szerezhetnek. A gyakornoki kapcsolattartó cégünk egyik ügyvezetője, aki két mesterlevéllel és 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Nagy gyakorlata van a tanulóinkkal való kommunikáció terén, pedagógiai érzéke elengedhetetlen a velük való foglalkozás során. Mivel évekig művezetői feladatokat is ellátott, ezért nagy gyakorlatra tett szert az emberekkel való megfelelő kommunikáció terén. Így a gyakornoki képzésben nem csupán 20 év szakmai tapasztalatát tudja átadni a gyakornokoknak, hanem a kollégákkal való együttműködésre, csapatban való munkára és gondolkodásmódra is meg tudja őket tanítani. Képesítései alapján vizsgabizottsági tagként rendszeresen részt vesz szakmai vizsgákon, így nem csak a saját tanulóink felkészültségét látja. A gyakornokok a nálunk eltöltött idő alatt versenyképes, időtálló szakmai ismeretekre és tapasztalatokra tehetnek szert, amely a későbbiekben cégünknél való továbbfoglalkoztatásuknál is nélkülözhetetlen lesz. A projekt időtartama alatt a Társaság mintegy inkubátorként működik a munkatapasztalattal nem rendelkező gyakornokok számára. A munkavégzéshez elengedhetetlen munka- és védőruházatot, ugyanúgy, mint cégünk többi dolgozójának, a gyakornokoknak is biztosítjuk, hiszen kiemelten fontosnak tartjuk a jó cégarculat kialakítását (egységes munkaruha a dolgozó nevével és céges logóval) és fenntartását. Nagy gondot fordítunk a mindenkori munkavédelmi előírásoknak való megfelelésre, korszerű munkavédelmi felszereléssel látjuk el minden dolgozónkat. Biztosítjuk a kötelező üzemorvosi vizsgálatot, valamint évente munkavédelmi képzést tartunk. A vezetés fontosnak tartja a dolgozók megelégedettségét, hiszen így nő a dolgozók lojalitása a céggel szemben. A projektet saját felelősségre a pályázat benyújtását követően megkezdtük.