Elnyert GINOP-5.2.4-16-2017-01939 pályázat

 

Kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Gyakornokok foglalkoztatása a GROSKA Kft-nél

A projekt azonosítószáma:

GINOP-5.2.4-16-2017-01939

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

6 113 655 .- HUF

Támogatás aránya:

100 %

Támogatási döntés dátuma:

2017.11.14

Forrás:

ESZA

Projekt befejezésének dátuma:

2018.07.21.

 

 

A Groska és Lányai kft 2000. nov. 28-án kezdte meg működését Nyíregyházán. A társaság alapításakor és az eltelt időben is 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik. Terveink között szerepel a cég nagyfokú fejlesztése, CNC vezérelt és kiszolgáló gépek beszerzése, valamint a jelenlegi csarnok alapterületének növelése. A fejlesztés kapcsán termelési kapacitásunk is jelentősen nőne, ehhez azonban további szakemberekre is szükségünk van. A Kft a kezdetektől asztalos-ipari termékek gyártásával foglalkozik, amelyen belül az épületasztalos-ipar a jelentős az utóbbi években. Az alkalmozattak a cég profiljának megfelelően asztalos végzettséggel rendelkeznek. 2014 évben az alkalmazottak létszáma 12 fő volt, 2016-ra azonban ez minden ellenkező irányú törekvésünk ellenére 10 főre csökkent. A képzett szakemberek hiánya Társaságunk működését negatívan befolyásolja, ezért is született meg az igény „saját” szakemberek kinevelésére a cégen belül.

Ennek érdekében évek óta együttműködünk szakképző iskolával, tanulókat képzünk. A tanulók képzésével a cégen belül két mesterlevéllel rendelkező kolléga is foglalkozik, mindketten bútor- és épületasztalos mesteri oklevéllel is rendelkeznek. A mesteri fokozat megszerzése is azon törekvésünket szolgálja, hogy megfelelően tudjunk foglalkozni az új szakemberek kinevelésével. A projekt keretében 3, technikusi képesítéssel rendelkező asztalos gyakornokot tervezünk foglalkoztatni. OKJ-s számuk: 54-543-01 faipari technikus.A nyílászárók gyártása mellett az utóbbi időben előtérbe került a bútorasztalos ipari termékek gyártása is, így a gyakornokok mindkét területen széles körű szakmai tapasztalatot szerezhetnek. A gyakornoki kapcsolattartó cégünk egyik ügyvezetője, aki két mesterlevéllel és 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Nagy gyakorlata van a tanulóinkkal való kommunikáció terén, pedagógiai érzéke elengedhetetlen a velük való foglalkozás során.

Mivel évekig művezetői feladatokat is ellátott, ezért nagy gyakorlatra tett szert az emberekkel való megfelelő kommunikáció terén. Így a gyakornoki képzésben nem csupán 20 év szakmai tapasztalatát tudja átadni a gyakornokoknak, hanem a kollégákkal való együttműködésre, csapatban való munkára és gondolkodásmódra is meg tudja őket tanítani. Képesítései alapján vizsgabizottsági tagként rendszeresen részt vesz szakmai vizsgákon, így nem csak a saját tanulóink felkészültségét látja. A gyakornokok a nálunk eltöltött idő alatt versenyképes, időtálló szakmai ismeretekre és tapasztalatokra tehetnek szert, amely a későbbiekben cégünknél való továbbfoglalkoztatásuknál is nélkülözhetetlen lesz. A projekt időtartama alatt a Társaság mintegy inkubátorként működik a munkatapasztalattal nem rendelkező gyakornokok számára. A munkavégzéshez elengedhetetlen munka- és védőruházatot, ugyanúgy, mint cégünk többi dolgozójának, a gyakornokoknak is biztosítjuk, hiszen kiemelten fontosnak tartjuk a jó cégarculat kialakítását (egységes munkaruha a dolgozó nevével és céges logóval) és fenntartását. Nagy gondot fordítunk a mindenkori munkavédelmi előírásoknak való megfelelésre, korszerű munkavédelmi felszereléssel látjuk el minden dolgozónkat. Biztosítjuk a kötelező üzemorvosi vizsgálatot, valamint évente munkavédelmi képzést tartunk. A vezetés fontosnak tartja a dolgozók megelégedettségét, hiszen így nő a dolgozók lojalitása a céggel szemben. A projektet saját felelősségre a pályázat benyújtását követően megkezdtük.