Elnyert GINOP-1.2.2-16-2017-00457 pályázat

 

A kedvezményezett neve:

GROSKA Gyártó és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt megnevezése:

Asztalosipari gépek beszerzése

A projekt azonosítószáma:

GINOP-1.2.2-16-2017-00457

Pályázati kiírás megnevezése:

GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Projekt helyszíne (régió):

Észak-Alföld

Projekt helyszíne (megye):

Szabolcs-Szatmár-Bereg

Projekt helyszíne (település):

Nyíregyháza

Megítélt összeg:

11 900 000 .- HUF

Támogatás aránya:

50 %

Támogatási döntés dátuma:

2017.06.30

Forrás:

ERFA

Ország:

Magyarország

A projekt befejezési dátuma:

2018.08.08.

Uniós társfinanszírozási ráta:

50 - ERFA

Projekt összköltség:

23 800 000 .- HUF

 

A projekt tartalma:

A nyíregyházi székhelyű GROSKA Kft 2017. június 30-án 11,90 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás gépparkjának a fejlesztésére.

 

 

A 23,8 millió forint összköltséggel megvalósult beruházás keretében a cég gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges korszerű faipari megmunkáló gépek és az azokat kiszolgáló berendezések beszerzésére került sor.

A Groska és Lányai kft 2000. nov. 28-án kezdte meg működését Nyíregyházán. A társaság alapításakor és az eltelt időben is 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként működik.

Árbevételünk jelentős része egyedi nyílászárók gyártásából és azok értékesítésből származik. Jelentős azoknak a megrendeléseknek az aránya, ahol műemléki oltalom alatt álló épületek felújítása során a beruházó nyílászárókat is cserél. Az egyedi, műemlék jellegű nyílászárók gyártása magasabb élőmunkát, kifinomultabb technológiai rendszert igényel. Társaságunk az elmúlt években elérte kapacitása maximumát. Sajnos több olyan megrendelést is elvesztettünk, amit kapacitás hiányában csak nagyon hosszú határidővel tudtunk volna vállalni. A piac rövidebb határidőre támaszt igényt. Jelenleg 8-10 hetes vállalási határidővel tudunk dolgozni. Célunk ezen határidő 4-6 hétre való csökkentése, amivel a vevőkörünk megelégedettségét kívánjuk növelni. A rövidebb határidővel, a kapacitás bővülésével a meglévő humán erőforrás tehermentesítését, a projektek gyorsabb átfutását, ezzel kedvezőbb határidők vállalását szeretnénk elérni, ami további fejlesztéseket és munkaerő igényt generál közép és hosszú távon is. Nagyon fontos az eddigi magas színvonalú termékeink minőségének, és időtállóságának további növelése. Az új technológiával minőségi javulás történik, és magasabb árfekvésű termék állítható elő. Funkcióját tekintve mindenféleképpen az a cél, hogy egy 21. századi elvárásoknak is megfelelő, modern minőségi terméket előállító, hosszú távon is jól prosperáló üzemet tudjunk megteremteni. Az új gépekkel jelentős technológia fejlődést érünk el.

A projekt eredményeképpen az alábbi gépek és berendezések beszerzése és üzembe helyezése valósul meg:

1 db Sandya 300 RCS kontakt csiszológép

1 db Festool Conturo íves élzárógép vákuumkészlettel

1 db NOVA SI 400 lapszabászgép

1 db NOVA TI 105 asztalos marógép

1 db STARTECH/27 sorozatfúró gép

2 db Extract DOU por és forgácselszívó berendezés

1 db CUBE SD1010 csavarkompresszorok

1 db VB Special membránprés

 

 

A megrendelések szélesebb köre árbevételt és üzemi nyereség növekedést eredményez. A projekten belül beszerzett faipari gépek növelik versenyképességünket a piacon, megteremtik a munkavállalók biztonságos munkavégzését, és segít áthidalni a szakképzett munkaerő hiányából eredő nehézsége